+31 (0) 627427633

Maandag, dinsdag en donderdag 9:00-18:00

Woensdag en vrijdag 9:00-12:00

MaastrichtEn omgeving

Vaccinaties

De jaarlijkse vaccinatie van een huisdier is vaak de enige keer dat onze huisdieren door een dierenarts worden onderzocht. Daarom is het zo belangrijk dat de vaccinatie wordt voorafgegaan door een grondig klinisch onderzoek. Uw huisdier wordt van neus tot staart gecontroleerd en krijgt u vragen over de gezondheid en het welzijn van uw huisdier.

Gezondheidscontroles

Onze huisdieren leven steeds langer. Uiterlijk lijken onze huisdieren niet te veranderen, maar naarmate hun lichaam ouder wordt, neemt de functie van hun interne organen af. Om onze huisdieren zo lang mogelijk gezond en gelukkig te houden, is het belangrijk om erachter te komen wanneer een orgaan worstelt voordat het begint te falen. Dit kan onder meer worden gedaan door een zeer eenvoudige bloedtest. Op basis van de bloedtest kunnen we het dieet van het huisdier aanpassen of medicijnen voorschrijven.

Zieke of gewonde dieren

Is je kat thuisgekomen met een wond? Loopt uw hond mank? Lijdt uw huisdier aan diarree of braken? Wat uw bezorgdheid ook is met betrekking tot uw huisdier, bel ons. Wij kunnen u telefonisch adviseren en indien nodig een afspraak maken voor een consultatie.

Begeleiden van chronische aandoeningen

Als uw huisdier lijdt aan een chronische aandoening zoals diabetes of een hartaandoening, enz., Kan het nodig zijn om regelmatig op controle te gaan bij de dierenarts. Het kan erg stressvol zijn voor een dier en de eigenaar om heen en weer te gaan naar de kliniek. Wij kunnen naar u toe komen en uw huisdier gezond houden in het comfort van uw huis.

Sterilisaties

De meeste sterilisaties vereisen de veiligheid en uitrusting van een dierenkliniek. Een castratie van een kat is echter een relatief snelle en eenvoudige procedure die veilig thuis kan worden uitgevoerd.

Euthanasie

Toe kijken hoe een geliefd huisdier oud wordt en worstelt met zijn dagelijkse activiteiten, kan heel moeilijk en pijnlijk zijn om te ervaren. Soms is het voor de eigenaar duidelijk dat de tijd van een huisdier is aangebroken. Vaak kan een huisdierbezitter zich hier erg onzeker over voelen. Wij zijn er om u te helpen en adviseren. Mocht u besluiten dat het tijd is om afscheid te nemen, dan kan dit thuis vreedzaam en medelevend worden gedaan in de omgeving waarin u en uw huisdier zich het prettigst voelen.

Dierenpaspoorten en reisdocumenten

Als u van plan bent uw huisdier mee naar het buitenland te nemen, moet uw huisdier over een dierenpaspoort, een microchip en een rabiësvaccinatie beschikken. Afhankelijk van de reisbestemming kunnen er verdere vereisten zijn. Ik kan u hiermee helpen.

Nood hulp

Als uw huisdier een ongeval heeft gehad en onmiddellijk medische hulp nodig heeft, dan kunt u het beste contact opnemen met een dierenkliniek. Dit is omdat ik niet kan garanderen dat ik u direct kan helpen, omdat ik mogelijk met een consult bezig ben of op weg ben naar een consult en daarom de telefoon niet kan beantwoorden. Ook in noodsituaties zijn vaak chirurgische ingrepen of geavanceerde diagnostiek zoals röntgenfoto’s nodig en dit kan niet thuis worden uitgevoerd.